Home » aktivoidut » Aktivoidut pavut resepti ja ruokaohje

Aktivoidut pavut resepti ja ruokaohje

* papuja
* linssejä
* herneitä
Aktivoidut pavut
Olen jo vuosia noudattanut Merja Niemen kirjasta “Aurinkoinen ruoka -
ravinto lääkkeenä” opittua esikäsittelyohjetta pavuille, linsseille ja
herneille. Tällä tavalla käsitellyt pavut sopivat paremmin
herkkävätsaisille eivätkä aiheuta kaasupäästöjä muillakaan.
Suora lainaus kirjasta: “Palkokasveja idätettäessä ja aktivoitaessa
niihin muodostuu C-vitamiinia ja B- ja E-vitamiinit lisääntyvät
merkittävästi. Kivennäis- ja hivenaineet sekä valkuaisaineet muuttuvat
helpommin sulaviksi. Kaloripitoisuus laskee, koska hiilihydraateja on
aktivoinnin jälkeen vähemmän”
Liotukseen ja idättämiseen käytän isoa muovista lävikköä joka sopii
samaa sarjaa olevaan kulhoon.
1. Puhdista pavut roskista ja huonoista rikkinäisistä pavuista.
2. Huuhtele pavut hyvin ja laita liotusvettä 3x papujen määrä
3. Liota 10 tuntia tai yön yli
4. Kaada liotusvesi pois, sitä ei saa käyttää ruuanlaitossa
5. Anna papujen aktivoitua (eli itämisprosessi alkaa) kannettomassa
astiassa huoneenlämmössä yhden päivän ajan (kik-herne ja herneet 2
vrk:n ajan) huuhtele jokusen kerran
6. Huuhtele pavut ja keitä 15-45 min, isoja papuja kauemmin kuin
pieniä, soijapapuja pisimpään. Rakenteen pavuissa pitäisi olla
keittämisen jälkeen kokonainen mutta sormien välissä helposti
musertuva. Keitinveteen voi laittaa timjamia, meiramia, kuminaa tai
fenkolia. Suolaa lisätään vasta kypsiin papuihin.
7. Keittoliemen voi kayttää ruuanlaitossa (ei soijapapujen lientä)
varsinkin adukipapujen ja kik-herneen liemi on hyvää.
8. Kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä ja pakastaa ylimääräiset.
Esikäsiteltyjä papuja voi lisätä salaatteihin, keittoihin, patoihin ja
wokkiruokiin.
Resepti: Aktivoidut pavut

Hakusanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>